Gyorskölcsön

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

2007.12.07. 18:07 bogyisz

Fotósból miként lesz természetbúvár

 A korán kelő néző végre még egy nála is korábban ébredő sorstársától tudhatja meg, hogy a kandallótűzzel és szerető hitvessel megspékelt hétköznapi idillt a szerencséseknek sem adják ingyen. A londoni kiállító teremtől a Pusztáig ívelő karriertörténet kulisszái mögött a tűzifa aprítás és az időjárási viszontagságok okozta mindennapos kellemetlenségek is egyként részei a paradicsomi hangulatnak. A természetfotós „munkahelyén" nyáron nagyon meleg van, télen nagyon hideg van, s a kettő közt meg ott a szélben, vízben és sárban tocsogás. A napfelkelték, a csönd, és a hű társ, aki nem rivalizál a szenvedéllyel, mely hajnalok hajnalán rángatja ki kedvesét a dunyha-melegéből, feledtetik a városi lét kényelmét.


Aki sosem volt még madár lesen, az könnyen hiheti, hogy valami vadászati esemény aktusát hagyta ki az életéből. Stábunk lábujjhegyen volt kénytelen forgatni, hogy beavathassuk nézőinket a madárélet titkaiba. Az a bizonyos elkapott pillanat, mely egyaránt rabul ejti a kiállítás megnyitók függőit és a lelkes természetvédőket, túlélőtábori körülmények közt töltött megfigyelések és előkészítések eredményeként lesz a kitartó fotográfusi munka gyümölcse. Sebő Feri leesett állal konstatálhatta, stábunkkal egyetemben, hogy a természetfotó természetessége, bizony vérrel-verejtékkel, mesterségbeli trükkök és technikai lelemények garmadájával hozható létre!
Máté Bence számos fotóapparátusi újítást hajtott végre, innovációs eljárásokkal téve tökéletesebbé az illúziót, mely nélkül, mint adásunkból is kiderül, a XXI. századi természetfotózás a média kínálta számos káprázat közepette, nem rúghatna igazán labdába.

Adás napja: 2007. december 8.

Nézd meg!

Szólj hozzá!

Címkék: epizód máte bence


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása