Gyorskölcsön

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

2008.04.01. 18:21 Xanadu

Ne lőj a zongoristára!

Ökrös Ottó

Az ország legjobb bárzongoristáját a kortárs zene klasszikusa, Kurtág György is kedveli – ezt, magától Bächer Iván írótól tudhattuk meg, aki szintén nem fukarkodott az Ökrös Ottót illető, dicsérő szavakkal. Ez persze csak azoknak jelent plusz információt, akik a zenén túl a kortárs irodalomnak is hódolói e kies hazában.

 

 

Luxus óceánjárók, osztályon felüli bárok, egy zeneiskola és a nagyvilág a hazája az ország legjobb bárzongoristájának. Persze, dicsekedhet egy valódi családdal is, benne egy nagyszerű feleséggel, aki az Európában klasszikusnak számító társadalmi modell szerint szorgos háttérmunkával menedzselte férje karrierjét. Feri emancipált férfi mivoltának számlájára írom, hogy nem siklott el e fölött az „apróság” fölött, mely nélkül, valljuk be, nem jöhetett volna létre sem a világraszóló karrier, sem a gyereknekJ, aki apja nyomdokaiban járva tovább fényezi a zenészdinasztia hírnevét.

Az ország legjobb bárzongoristáját a kortárs zene klasszikusa, Kurtág György is kedveli – ezt magától Bächer Iván írótól tudhattuk meg, aki szintén nem fukarkodott az Ökrös Ottót, illetőt dicsérő szavakkal. Ezek persze csak azoknak jelent plusz információt, akik a zenén túl a kortárs irodalomnak is hódolói e kies hazában.

Hajrá Törökszentmiklós! A család ugyanis erről a Szolnok közeli településről származik, mely Tarr Béla egyik operatőrét, Mihók Barnát is elindította a rivalada fényei felé. A rendszerváltás előtti érából datálódik Ökrös Ottó szakmai hitelesítése: a szocialista „könnyűzene” muzeális szellemének egyik cenzor intézménye, az OSZK ütötte rá a pecsétet működési engedélyére. Kész (kínos) röhej volt a múlt, jut eszembe ismét, és nyilván nem utoljáraJ!

A Abszolút mitológia kutatók számos apró részlettel gazdagíthatják majd egykor a televíziózás és/ vagy az Ökrös Ottó anekdota-kincstárat, úgyhogy, nem is venném el a kenyerüket a további információk kiszivárogtatásával. Abszolút adalék azoknak, akik soha nem adják fel: Feri kedvenc nótái közt, ABC-sorrendben Bill Withers Ain't no Sunshine című örökzöldje a listavezető.

 

Adás napja: 2008. április 3.

Nézd meg!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: epizód ökrös ottó


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása