Gyorskölcsön

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

2007.11.16. 14:45 bogyisz

Mi Dopeman-nek a rap, az P.A.S.O.-nak a SKA

Hogyan jutott el a deszkások családjától a világot jelentő deszkákig a Pannonia Allstars Ska Orshestra zenakar frontembere? Lehetett volna a közgazdaságtan szólistája is, ám ő inkább a SKA zenét választotta, a koncertezéssel járó sok hűhót - ja, meg a hírnevet!


A járdaszegélyek és egyéb, csúszásra alkalmas tereptárgyak világából startolunk KRSA aka Lord Panamoval, a PASO frontemberével. Végigjárjuk, hogy ki lett volna, ha Tóth Kristóf marad.
A vadiúj Corvinus egyetem épületébe hatolunk, ahol űr-díszletek közt szaga sincs a régi Közgázos hangulatnak.

Nem csoda vagy csoda, hogy a KRSA aka Lord Panamo az egyetem üvegburájából a jamaikaiak által kitaposott ösvényre lépett. A hajdan vágyott polgári miliő kellékei csak nyomokban lelhetők fel a SKA hazai fenegyerekeinek színpadán, azaz Panamo ruhatárában. Ha a feketék zenéjét fehér fiú játssza, vajon szükségszerű-e, avagy véletlen egybeesés a fehér öltönyök és a fehér kalapok sokasága a kelléktárban? A pécsi koncertre való indulás előtti rutineljárások egyikeként a zenekari road utolsó simításai a mikrobuszban: a hangszer-hegy tetején virít Panamo kalapdoboza, rajta a felirattal, FRAGILE! Nem sértődünk meg, hogy számunkra már egy tenyérnyi hely sem maradt, bár így a road movie koncepciónak lőttek!
A koncert előtti back stage hangulat izgalmát oldja a stáb és a 11 fehér kalap találkozása.
Sebő kihasználva a vissza nem térő alkalmat skanking leckét vesz, hihetetlen gyorsasággal sajátítva el néhány lépést a hátrafelé egyhelyben járásból.
Az Angliába anno bevándorolt jamaikaiak táncának egyik sajátos változata minket is feltüzel, miközben Panamo valamely afro-anglo nyelven lelkesíti közönségét.
Hajrá Paso, hajrá Jamaika! Éljen a migráció!
A közönség tombol, úgyhogy csak örülni lehet a szubkulturális ténynek: skinhead és neonáci nem feltétlenül egy csapat!

Adás napja: 2007. november 17.

Nézd meg!

Szólj hozzá!

Címkék: epizód p.a.s.o.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása